Juuri tällä hetkellä näyttää synkältä ja vettä voi tulla milloin hyvänsä, hetki sitten paistoi aurinko ja pari hetkeä sitten tuli hiukan vettä. Kunhan olisi lämmintä!
Ainakin pavut kaipaavat lämpöä, vain muutama pavun taimi paljastui harson alta ja nekin lehdet syötyjä, eivätkä ole paljon kasvaneet. Kylvinkin hiukan vielä salaattia papujen keskelle, ettei koko penkki ole ihan tyhjä. Salaatit ovat itäneet ja salaattia kasvaa, harmi ettei sitä voi pakastaa tai säilöä.
Portulakka on pientä, ehkä kaipaa sekin lämmintä, muutaman lehden aina poimin suuhuni ohi kulkiessani. Mansikoitakin on hiukan tullut maistiaisiksi, sipulit kasvavat hyvin ja kohta kokeilen ensimmäisiä perunoita. Pieniä kesäkurpitsojakin saan kohta. En nyt tehnyt kesäkurpitsoille yhtä hyvää penkkiä kuin yleensä. Ehkä hyvä, nyt ne eivät kasvat niin kauhiasti lehtiä, vaan tekevät heti hedelmiä.
Pihakukatkin kukkivat, paitsi joriinit. Ne kasvavat hyvin mutta nupun nuppua ei näy. Jopa viime kesänä istutettu pieni ruusu voi hyvin ja siinä on nuppuja.  Siinä oli myös paljon kirvoja, mutta mäntysuoparuiskutus taisi auttaa.
Myös Sariola-omenapuussa oli paljon kirvoja, olen sitäkin ruiskutellut, siinä on mukavasti myös raakileita. Marjapensaita vikatoinut heinien keskeltä esiin, viherherukoissa on paljon kuivia oksia, mutta toisaalta myös uusia verosja. Jotkut pensaat ovat kuitenkin kokonaan kuolleet. Ja sivupellolta löytyi neljä karviaispensasta edelleen hengissä, yksi yllättävästi kasvaneena.
Yksi vanha pioni kukkii upeasti, täytyy yrittää selvittää, mikä se on. Vanhojen väliin istutettu tarhapioni, "Rubra Plena" on juuri ja juuri hengissä, nuppu kuivunut, ilmeisesti paikka ei ole otollinen. Kiinanpioni "Bowl of Beauty" sen sijaan teki kaksi hienoa kukkaa. Kesällä saatu Karl Rosenfield ei ole juuri kasvanut, tekee toivottavasti juuria. Entinen huonossa paikassa kasvanut Karl on sen sijaan lähtenyt hitaasti kasvuun, toivottavasti niistä saan kaipaamiani tummanpunaisia pioneja.