Eilen leikkasin ensimmäistä kertaa tänä kesänä pihanurmen eli voikukat. Kauniita ne olisivat olleet ja houkutelleet perhosia, mutta hetken kuluttua vain rumia roikkoja kun vain kukkavanat olisvat jäljellä. Mutta kyllä niitä kasvaa, ei siis huolta.
Mutta missä malvat. Joka kesä terassin reuna on kukkinut malvoja. Viime vuonna oli jo hiukan aukkoja, enkä nyt ole nähnyt niitä missään kasvamassa. Voiukukat ovat vallanneet malvojenkin asuinsijat. Täytynee olla tarkka ja yrittää pelastaa kaikki malvat, mitä ruohojen keskeltä ja puutarhasta löytyy. Tähän asti olen ne surutta kiskonut rikkaruohoina (väärä paikka!) pois, nyt pitänee ottaa kaikki arvokkaina talteen.
Netistä ostetut kukat ovat kasvaneet hitaasti - kai ollut kylmää, mutta yrittävät jo kukkia tehdä, joitakin muppuja olen karsinutkin, saisivat ensin kasvattaa vartta ja vihreää ennen kukkia.

Hyötypuutarha on jäänyt vähälle, odottelen vesijohtorempnttia ja kaivikonetta. Hiukan on valkospulia maassa - viime syksyltä jääneitä ja hiukan istutettukin sekä penkki perunoita ja hiukan salaattia ja porkkanaakin. Salattia on myös tuttuun tapaan parvekelaatikossa ja siellä se on itänytkin.
Marjapensaille annoin kalkkia. Kun katselin kituvia karviaispensaita huomasin, että ne kasvavat sammaleessa! Viherehrukat voivat edelleen huonosto, monta kuollutta pensasta. Mitähän niiden kanssa tekisi!