Viime viikko oli niin harmaan viileä ja toisaalta kiireinen, että puutarha sai olla omassa rauhassaan, mutta eipä kylmässä kasvukaan juuri edisty.
Sunnuntaina ostin  kuitenkin markkinoilta pari kesäkurpitsan tainta ja istutin ne eilen. Tänään lopulta sain pavut ja herneet piilotettua maahan. En ole paljon harsojen alle vilkuillut, ilman harsoa olevat purjot ja parsakaalit ovat ainakin hengissä, joskaan eivät ole paljoa kasvaneet. Salaatinkin kasvu on ollut pientä, usein olen tähän aikaan vuodesta ollut jo omissa salaateissa, nyt saan vain mausteeksi punahierakkaa ja valkosipulin varsia.
Uusi satsi salaattia pitäisi kuitenkin varmaan jo kylvää ja tillit ja se joku muu yritti joka oli paketissa. Markkinoilta ostin kuoiemattomuuden yrtin (?), mutta se saanee kasvaa ruukussaan.
Markkinoilta ostin myös amppelimansikan, toivottavasti siitä saa satoa. Muita mansikoita kasvaa säkissä, mutta siihen mahtuisi viisi tainta lisää. Yritin löytää torilta, mutta en löytänyt, täytyy ensi viikolla jatkaa etsimistä.
Luonto sentään aina ilahduttaa, pihalta löysin pari kielon kukkaa, viime vuonna oli vain lehtiä. Ja pihan reunassa kukki yllättäen yksittäinen vanhanaikainen narsissi, tasetti. Niitä on kyllä yleensä ollut aivan toisella puolen pihaa, kuka lienee sipulin tai siemenen siirtänyt.