Viimeisetkin perunat istutin tänään, Loput siiklit ja vielä komeron nurkaan jääneet, jo itäneet vanhat perunat. Eilen sain maahan pavut ja herneet.
Tiistaina onneksi satoi edes 14 mm ja keskiviikkona kolme milliä, joten maa on edes pinnalta kostea. Eilen kyllä taas kastelin hiukan valkosipuleita ja mansikkaa ja tietysti hiukan vettä herneiden ja papujen päälle ja sitten harso, jotta kosteus säilyisi. Tänäänkin on muutaman kilometrin päässä satanut, mutta täällä rannikolla ei, pilvet menee ohi. Sen näkee sadetutkastakin hyvin, sade alkaa aina vasta muutaman kymmenen kilometrin päästä rannikolta.
Vaikka ruukkuihin istutetut kesäkukat on kyllä saaneet vettä, ne ovat vasta nupussa ja jättiverenpisara aivan alussa. Ensi vuonna ostan kukat valmiina kukkivina puutarhasta tai torilta, nettiostokset kasvavat niin hitaasti, puhumattakaan juurakkoina ostetuista joriineista.
Vappuna istutettu peruna on hyvässä kasvussa, salaattikin lähes syötävää. Parvekeruukkuun kylvetty salaatti on jostakin syystä kasvanut heikosti.
Tämän vuoden kokeilua, portulakkaa on vasta muutama taimi. Täytyy katsoa miten ne kasvavat. Onko ensi vuonna tarpeen kylvää jo sisälle itämään?