Taas vaihteeksi hellettä, lämpötila taitaa olla yli 25 asteen. Aamulla ajattelin, ettei ole mitään välttämätöntä tekemistä, mutta kun kävin hakemassa perunoita ja porkkanoita puutarhasta, huomasin talvivalkosipulit, jotka olisi oikeastaan nostaa jo aikaisemmin. No - nostin ne nyt ja jätin aurinkoon terassin pöydälle kuivumaan. Hiukan huuhtaisin matkalla sadevesisaavissa. Pieniä olivat, olisi kai pitänyt kastella.

Pieniä ja vähän on yllättäen myös kesäkurpitsat, olisivatko kaivanneet lisää vettä vai paremman maan. Nyt ovat olleet puutarhan reunassa, isojen rikkaruohojen  vieressä. 
Perunoita tulee ainakin riittävästi, sillä olen nykyään syönyt niitä yhä vähemmän. Eilenkin haudutin öljyssä porkkanan ja punajuuren paloja ja ehkä yksi keitetty peruna joukkoon. Ja papuja siis riittää talveksikin. Porkkanoitakin pitäisi ryhtyä laittamaan, aikaisemmin kylvetyt ovat jo isoja, toivottavasti myöhäinenkin kylvö vielä kasvaa.
Karviaisia tuli lopulta ehkä kolmisen litraa, pari kattilallista soseeksi. Toiseen laitoin hiukan kesäkurpitsaa pehmikkeeksi, toiseen poimin taikinamarjoja metsästä. Vierherukoita hain vielä pari iltaa sitten pari rasiaa pakkaseen. Tänä aamuna löysin vielä mustaherukoitakin puuron päälle. Vähissä alkavat olla. Mutta vadelmiakin löytyy aina postireissulla muutama suuhun.
Oman puutarhan omenillakin olen herkutellut, sokerimiirot ovat kypsiä ja niitä löytää puun alta.

Punaiset ruusut ovat ruvenneet kasvamaan uudelleen, joku nuppukin jo aukeamassa, samoin keltaiseen kaunottareen tulossa vielä pari kukkaa, toivottavassti jaksvat kukkia, vaikka huomisen jälkeen on jo luvattu normaalia syyssäätä.