Pidän luumuista ja varsinkin luumuhillosta ja likööristä. Niinpa päätin lopulta ostaa pari luumupuuta myös itselleni. (Naapuri joskus lupailu luumun versoja, mutta niitä ei ole näkynyt. Sen sijaan olen saanut luumuja, mistä olenkin oppinut niiden maukkuuden.) Toissapäivänä ja eilen sain ne maahan. En tiedä kaivoinko riittävän ison kuopan. Kuoppaan laitoin pätkä salaojaputkea, jotta saisin kasteltua ne juurille, eikä nurmikolle. Pätkä putkea laitoin myös kesäkurpitsojen väliin samasta syystä.
Mansikoita löytyi rikkaruohojen keskeltä yllättävän paljon. Täytyy pitää niistä huolta ja kastella, ellei sada riittävästi. Eilenkin oli sadetta luvasa, mutta tuli vain millin verran, saa nähdä miten tänään.
Kylvät on lähes kyvetty, tänään aion vielä laitta muutaman peruna multakasan reunoille, ja uusi satsi salaattia johonkin.
Salaatin suhteen on ollut huono kevät. Vieläkään en saa salaattia omasta maasta. Toukokuun alussa harson alle kylvetyt eivät itäneet ja parvekelaatikkoon laitetut ovat hidasta lajia.
Luonto kukkii taas niin, että tuntuu turhalta itse yrittää lisätä mitään. Lupiinit alkavat olla kukassa, kohta päivänkakkarat. Nurmikko on sinisenä tädykkeitä, on leinikeitä, punaisia ailakeita. Aina surettaa, kun hiuka olen yrittänyt vikatoida polkuja itselleni, kuinka paljon menee kauniita kukkia hukkaan. Yksi pionikin kohta kukassa ja kaikissa nuppuja.
Vilejltyjä kukka onkin nyt tavallista vähemmän, orvokeita tietysti ja pari daaliaa sekä samettikukkia ja miljoonakelloja ja se yksi hengissä pysynyt verenpisara. Ihan riittävästi.