Salaattien lisäksi olen ottanut maalta perumaa ja porkkanaa tarpeen mukaan ja pari pientä kesäkurpitsaakin. Jostakin syystä kesäkurpitsat ovat kasvaneet kitsaasti - olisiko pitänyt kastella enemmän.

Mutta ensimmäinen varsinainen sadonkorjuu alkoi jo viime viikolla, sipulit olivat isoja ja varret maaassa. Nostin niistä osan ja annoin sisarelle, loput nostin sunnuntaina. Piti saada ne aurinkoon kuivumaan aluksi. Mutta aurinko meni heti pilveen ja elinekin on harmaata, nyt osa on uunin päässä (uusi kuitenkin kylmä, osa oli jo viime yön vessan lämpimällä lattialla, pitänee laittaa toiennkin kori sinne - nostin lattian lämpöäkin.

Ja viime perjantaia oli marjatalkoot, sisar kumppaneineen poimi ja minä keitin. Rastaat olivat pitäneet huolta punaherukoista, hädin tuskin kaksi maijallista, kun mukana oli runsaasti mansikoita. Mustia keitetiiin saman verran, niitä on kyllä puskissa edelleen. Vihreitä sain yhde purkillisen likääriksi, niitäkin on puskissa edelleen.

Paras vadelma-aika taisi olla viime viikolla, jolloin olin reissussa. Eilen taas hiukan kuljin puskissa, ja hiukan sain , mutta palon varisi ja oli ylikypsiä. Päätin lopettaa vadelman poiminnan. Pakkasessa on mehumarjoja sen verran. että yksi maijallinen pitää vielä keittää - mansikoita - vattuja ja herukoita.