etenevät puutarhatyöt, mutta onneksi hidasta on kesänkin tulo. Tiistaina kaupungissa käydessä ostin lopulta torilta parsakaalin, purjon ja kesäkurpitsan taimia. Eilen sain kaalit ja kesäkurpitsat maahan. Joka vuosi manailen, kun ötökät syövät parsakaalit, mutta silti aina niitä hankin, koska aina lopulta joku jää eloon ja antaa edes lisuketta keittoihin ja muiden vihannesten joukkoon.
Ostin taas kaksi tusinaa purjon tainta, sain istuttaa niitä noin neljäkymmentä. Tusina parsakaaleja oli sentään vain 14. Ja kaksi kesäkurpitsaa oli: toinen vihreä, toinen keltainen.
Tämän päivän urakka oli ruusujen istutus. Innostuin Viherpeukaloiden tarjouksesta ostamaan kuusi ruusunjuurakkoa ja ne tulivat keskiviikkona. Istutine ne entisen ruusupenkin jatkoksi ja täytteeksi, yksi vanha ruusu on vielä aika hengettömän näköinen. Maa on kivinen, saa nähdä, miten pärjäävät, täytynee kuskata lisää multaa juurille, sitä vielä on.
Kesäperunat näkyvät olevan jo harson alla kasvussa.Salaatti vasta hiukan taimella parvekelaatikossa. Taitaa kestää ennen kuin saan salaattia omasta maasta.