Luonto on nyt kauneimmillaan, villiytyneet lupiinit, ja akileijat sävyttävät siniseen, samoin tädykkeet ja lemmikit. Päivänkakkarat antavat valkoista samoin kuin koiranputkien vaahto. Leinikit väläyttelevät keltaista joukkoon.
Luonnon omaa omaa runsautta katsellessa muutama istutettu kukkaruukku tuntuu teennäiseltä, mutta ehkä loppukesällä nekin pääsevät paremmin arvoon.
Itse asiassa osa kukista on vielä istuttamatta, toreilta löytämistäni daalioista punaiset ovat jo päässeet ruukkunsa, valkoinen odottaa vielä, samoin kukonharjat. Myös itse kylvetyt samettiruusut pitäisi koulia tai siirtää lopullisiin paikkoihinsa.

Viime keskiviikkona kävin sisareni kansa taimiostoksilla paikallisen puutarhaoppilaitoksen kesäkukkamyymälässä ja puutarhassa. Kesäkukat olivat jo lähes loppu, kukonharjat osti kun ei juuri muuta ollut. Karimaan puutarhasta löytyi kyllä ostettavaa. Ostin kaksi tyrnin tainta Tytin ja Terhin, kuukausimansikoita ja mehikasvejakin yhden ruukun.
Tänään sain lopulta tyrnit maahan (Terhi lähemmäksi metsää ja naapuria ja kait tummamarjainen Tytti eturiviin), eilen rupesi satamaan juuri kun olin lähdössä ulos. Tänään sada taas esti kukkien istutuksen isompiin ruukkuihin. Mutta kai selviävät pienemmissä, kun vettä tulee.
Kasvimaata pitäisi päästä perkaamaan, perunat ovat jo kunnolla taimella rikkaruohojen keskellä. Parsakaalit ovat yhä hengissä, vaikka niiden lehdet ovat lehdet kuin pitsiä. Olen yrittänyt ruiskutella mäntysuopaliuoksella ja häiritä hajuja viemällä maalle hajuvedellä kasteltuja kankaansuikaleita ja samettiruusujen taimia.

Jokunen vuosi sitten tilasin jostakin ruusukvittenin taimia ja istutin pihaan raunioiden viereen. Kvittenit ovat jääneet horsmien ja muiden kasvien joukkoon, mutta kukkivat sentään keväisin kauniisti.

Periaattteesta niistä voisi tulla syötäviä hedelmiä, mutta eivät ole koskaan ehtineet kypysä. Linnut ovat tainneet kuitenkin niitä nauttia, koska huomasin pari tainta kasvimaan vierellä. Olen jo viime kesänä huomannut pensaan alun ja miettinyt mikä se on. Näytti tutulta, mutta en keksinyt, mikä. Nyt huomasin oransseja terälehtiä ja tajusin, mistä kyse. Antaapa kasvaa pellolla, täytynee yrittää pitää rikkaruohoja ympäriltä loitolla, Jospa vaikka kasvaisivat aurinkoisella pellolla paremmin.