Päätin lopettaa marjojen kanssa häsläämisen. Mehuja on taatusti tarpeeksi ja tänään vielä laitoin pakkaseen muutaman rasian musta- ja viherherukoita. Karviaiset jäivät vähiin, koska supikoirat eivät pelänneet tervatislettä, vaan kävivät popsimassa pensaiden alaoksien marjat suihinsa. Täytyy ensi vuonna taas varautua verkoilla.
Omenasosetta tietysti täytyy tehdä taas reilusti. Valitettavasti ei ole tyrnejä sen mausteeksi. Sokerimiirot ovat jo kypsiä ja olenkin saanut nauttia omien puiden tuotteista. Mikä ilo napata omasta puutarhasta omena suuhunsa.

Viime viikolla jouduin ostamaan perunoita kaupasta! Ensimmäisenä kylvetty penkin pää oli tyhejennetty ja myöhemmin istutetuista ei juuri mukuloita löytynyt. Täytyy kohta yrittää uudestaan. Viime viikolla sentään satoikin jonkin verran. Mutta sade on kuitekin kokonaisuutena jäänyt vähäiseksi. Toisaalta olen myös säästynyt myrskyiltä ja ukkosilta.

Kuivuus näkyi myös talvivalkosipulien koossa. Olivat tosi pieniä. Toivottavasti "tavalliset" valkosipulit ovat isompia, voisivat kasvaa vielä. Porkkanat ja purjot ovat kohtalaisia ja niitä on syöty.