Tänään oli vaihteeksi aurinkoinen päivä ja touhusin taas hiukan puutarhassa. Nostin loput purjot ja vähät punajuuret - jotka kylvinkin lehtien takia. Tyhjensin viimetalvisen kompostin puutarhaan ja valmistelin sen ensi talveksi.
Porkkanoita tuli suht. mukavasti, salaatti riitti syyskuun lopulle asti eli ensimmäsiin pakkasiin, sipuleitakin tuli riittävästi. Parsakaalit olivat taas outoja, kasvoivat paljon vartta ja tekivät vain pieniä kukintoja, jotka aukesivat hyvin nopeasti. Talvivalkosipuleita tuli ainakin sen verran, että saan kohta kylvää muutaman taas ensi kesää varten. Muut valkosipulit jäivät  kaivurin alle.
Perunasato jäi pieneksi, ja se on jo melkein kokonaan syötykin. Liekö syynä myöhäinen kylvö ja taisi osa sadosta mennä myyrien suuhun.

Vadelmia oli puskat punaisena, niin että piti itseä opettaa: ei tarvitse yrittää kaikkea poimia edes lähipuskista. Pihan nurkalta puutarhavadelmatkin tuottivat runsaasti satoa, puhumattakaan metsävatuista, joita oli metsäautotien varrella taas niin ettei tarvinnut metsään mennä.
Tyrnipoika oli todella saamaton, pensaissa taisi olla yhteensä viisi tyrnimarjaa, säästyinpä siis niiden noukkimiselta - eikä pakastimiinkaan olisi mahtunut. Istutin kuitenkin varmuuden vuoksi kaksi uutta tyrnipoikaa, vaikka lepokesä näytti tehneen hyvää kaikille tyrnipensaille. Herukoitakin (paitsi vihreitä) tuli riittävästi - osan punaisista jätin linnuille.

Sariola -omenpuu tuottaa taas hyvän sadon - kävin asken pari poimimassa, jotta saan syödä. Kun antonovkaa katselin tarkkaan, löysin kolme omenaa, nyt ei ollut muumioita niin kuin viime vuonna. "Mummun puu" tuotti yhden omenan ja toinen on sairaan näköinen, miten lie ensi kesänä.