Viime päivien helle on saanut kevään etenemään vauhdilla, puiden lehdet kasvavat silmissä. Pihassa kukkivat narsissit ja muutama tulppaani sekä voikukat. Tulppaaneja ja krookuksia on paljon viime vuotta vähemmän - ovat tainneet mennä myyrin suihin.

Netistä tilaamani kesäkukat unohtuivat yksi pakkasyö ulos ja pakkasen kestivät vain orvokit, miljoonakellot ja punahatut. Eniten surettaa isojen verenpisaroiden menetys. Lämmöstä huolimatta kasvit ovat kasvaneet hitaasti, orvokeissa on kuyllä nuppuja, vaikka kasvit ovat vielä matalia.
Pioneista on pari vanhaa kasvussa, mutta uudempia ei näy missään. Kun hiukan kokeilin kasvupaikkoja, löysin vain myyrän onkaloita, ovat tainneet syödä juurakot. Täytynee ostaa uusia tai vaihtaa ruusuihin. Ruusut kukkivat pitempään. Ruusuja aion joka tapauksessa istuttaa.

Kasvimaalla on talvivalkosipuli jo reilusti taimella, tavallistakin valkosipulia istuettu, hiukan salaattia ja porkkanaa kylvetty ja yksi sipulipenkki istutettu. Vanhastaan kasvavat sitruunamelissa ja viinisuolaheinä. Pillispulikin hävisi kesän viime kaivuissa, täytynee ostaa ruohosipulia.
Jätevesikummulle yritin viime syksynä istuttaa erilaisa maanpeittokasveja. näkyvät olevan hengissä, mutta eivät kyllä peitä vielä juuri mitään. Yritän pitää edes nokkosia jotenkin hallinnassa, mutta saa nähdä miten kesän mittään käy.