Keväällä ostamani mansikka-amppeli on jaksanut ilahduttaa edelleen. Toissapäivänä nappasin pari kypsää maukasta mansikkaa suuhuni ja ainakin yksi on vielä kypsymässä. Kukkiakin on vielä. 
Lämmin syyskuu on pitänyt myös kukat hengissä, samettiruusut kukkivat kauniisti ja verenpisarat aloittivat niin myöhään, että olivat vasta syyskuussa parhaimmillaan. 
Perjantaina, syyskuun viimeisenä päivänä oli lämmintä vielä parikymmentä astetta, mutta se oli vain yhden päivän ilo, nyt lämpötila on vain hiukan yli kymmenen. 
Puutarhassa on veilä maassa hiukan porkkanoita ja punajuuria, joita haen päivittäin ruokapöytään, samoin salaattia olen ottanut, vaikka se ei enää parhaimmillaan ole. Ja tänään hain myös kolme pientä kesäkurpitsaa, ne laitan taas omenasoseen joukkoon. Omenat on lähes kaikki korjattu, antonovkia on puissa yläoksilla, mutta kaikki sariolat otin talteen, koska huomasin lintujenkin niitä haluavan.
Syyskuussa satoi paljon ja maa on märkää, kun otin omenia, tikkaiden jalkojen alle piti hakea leveät laudat, muutoin ne painuivat pehmeään peltoon.