Viime yö oli jo pakkasyö, oma mittarini näytti aamulla pari astetta pakkasta, vaikka viralliset mittaukset eivät nollan alle painuneet. Mutta eipä haittaa, otin lauantaina vielä yhden kesäkurpitsan talteen ja tänäänkin pienen alun, joka maistui salaatissa ihan hyvältä.

Perunat nostin viime viikolla (tuli reilu sangollinen) ja suurimman osan porkkanoista. Maassa on vielä jonkin verran, jotta saan syödä edelleen tuoreita porkkanoita. Samoin punajuuret ovat veilä maassa, ja purjot ja valkosipulit.
Sariola omenpuu piti tyhjentää, koska siinä alkoi olla niin paljon pilalle meneviä omenia, ehdä rastaat kävivät nokkimassa ja sen jölkeen omen alkoi mädäntyä. Korillinen omenia kypsyy nyt vielä viileässä komerossa. Antonovkaakin olen poiminut ja yksi kattilallinen hautuu nytkin hellalla. Ystävän vinkistä kokeilin porkkana-omenasosetta ja maukasta tuli.

Ihmettelin miksi Sariola -puussa ei ole juuri ollenkaan ns mahdonsyömiä, vaikka en ruiskuttanut sitä, mutta antonovkat ovat viallisia. Lieneekö syynä se, että yritin häätää peuroja Sariolan vieressä oelvalta uudelta puulta tervatisleen avulla. Ehkä sen voimakas haju karkotti hyönteisiäkin.