Tämä kesä oli remnottikesä, remontti vei kaiken ajan ja varsinkin voimat. Ja jäteveden puhdistamo ja sitä asentanut kaivnkone puutarhan. Ja kylmä kevät tai jokin muu vei malvat.

Odotin koko kevään, milloin malvat nousevat terassin reunaan, mutta turhaan. Yksi urhoollinen kasvoi talon ja terassin välistä. Nyt vasta näkyy muutamia alkuja. Ehkä malvat osasivat pysytelläpois remonttimiesten jaloista, he saivat nyt vapaasti käyttää terassia työalustanaan. Pihanurmikon olen jättänyt kasvamaan sillä (teko)syyllä, että siellä kasvaa muutamia malvoja ja aion ottaa kaikki siemenet talteen ja kylvää ne terassin reunaan. Vai tekisikö  niille oman penkin jonnekin.
Keväällä heittelein jostakin syystä nurmettomaksi jääneelle maapalalle linnuilt ajääneitä auringonkukansiemeniä ja nyt odottelen milloin auringonkukat aukeavat. Klapikasan alla on hyvää multaa, taidanpa laittaa edes muutamina siemeniä sinne.

Vähistä istutuksistani säästyi kaivinkoneen alta perunapenkki ja talvivalkosipulit ja mansikkapenkki, jonka pyysin säilyttämään. Perunoiden varsi on jo kellastuntu, mutta en ole uskaltanut katosa juureen. Kai se on kohta tehtävä. Juhannuksen alusviikolla istutin parsakaaleja ja sipuleita jotka kasvat mukavasti- toivottavasti lämmintä kasvuaikaa riittää ja pari perunapenkkiä lisää. Niitä varten tilasin kuorman multaa ja se seisoo vielä suurimmaksi osaksi käyttämättä. Porkkanatkin ovat hyvässä kasvussa.

Maalta olen lähinnä saanut salaattia, kylvin hiukan punajuurtakin, jotta saan lehtiä salaatiksi ja yhden viinisuolaheinän. Kesäkurpitsassa on kyllä ollut kukkia mutta ei yhtään kurpisan alkua edes. Rihkkaruohot kyllä kukoistavat.

Marjapensaat ovat saaneet olla omissa oloissaan, kyllä niihin jotakin tulee. Tyrneistä en tiedä, tyrnipoika on huonon näköinen ja heräsi keväällä myöhään.

Mutta onneksi ainkin vadelmia tulee, metsäautotien vierellä puskat ovat täynnä. Jo kypsiäkin niin palon että tänään täytynee ryhtyä hommiin. Ja mansikoita sain noukittua taas tuttavan maalta!

Yksi pioni kukki kauniisti, mutta viimekesän komeus oli täysin kuollut. Sen juurakko oli noussut kai liian ylös. Uusi ruusupensas näytti keväältä osin paleltuneelta, mutta kyllä säilynyt osa pari kukkaa sai aikaan!

Luonnonkukat kukoistavat pihassa, niistä olen nauttinut - ja perhosista, joita ne houkuttavat. Kerran sseurasin perhosia ja etsin, missä ovat sinisiivet. Ja eikä hetkö kuluttua yksi sinisipi tullutkin minua katsomaan :)