Vuosi on jatkunut lämpimänä ja kosteana. Vain silloin tällöin on lämpötila painunut hetkeksi nollan alapuolelle. Eilen oli mukavan kirkasta, taivas oli pilvetön ja aste pakkasta, mutta jo illalla lotisi taas vesisade. Eilen lopulta leikkasin ruusut ja laitoin havunoksia niiden päälle.

Oksia riittää nyt, sillä ennen joulua kävivät sähköyhtiön miehet kaatamassa ison kuusen ja koivut saunan seinän ja sähköjohtojen muodostamasta kolmiosta. Tapaninpäivänä myrsky jatkoi puunkaatoa. Autotallin takana on monta puuta kaatunut tien poikki, mutta onneksi sillä tiellä ei nyt pitäisi olla liikennettä ja jos on, kulkijoilla on varmaan moottorisaha takakontissa. Ensi talven polttopuut on nurissa, kunhan saisi ne pieniksi!

Monesta paikasta on vielä sähkät poikki tapanin myrskyn jäljiltä, minulla oli onneksi sähköä, kun palasin tapanin iltana. Olivat ne varmaan olleet täältäkin poikki päätellen siitä, että sähkökello oli pahasti ajastaan jäljessä. Ja myöhemminkin ollut pari pientä katkoa, onneksi on kynttilöitä ja taskulamppuja.