Kevättöitä olen itse asiassa aloitellut jo noin kuukausi sitten, kun sain netistä tilaamani taimet. Istutin ne samalla kerrallaa saamiini mini (oikeastaan mikro)kasvihuoneisiin. Taisin kastella liikaa ja pitää liian kylmässä (eteisen ikkunalla), koska miljoonakellon taimet kuolivat. Mansikat, verenpisarat ja muut kukat säilyivät ja ovat nyt sisaren hyvässä hoidossa. Osa kukista on hänelle ja piti viedä kaikki hoitoon, kun lähdin viikoksi matkalle.

Tänään hain postista toisen nettitilauksen. Amppelimansikoita, yksi ruusun juuri (Orient express) sekä  siemenmattoja porkkanaa, yrttejä ja salaattiia. Kokeilen niitä, ettei tarvitsisi harventaa porkkanaa.

Tänään ostin myös ensimmäiset orvokit. Piti oikeastaan ostaa varmis ruukku, mutta kun en löytänyt mieleistäni, ostin kymmenen tainta ja istutin ne kolmeen ruukkuun, eivät mahtuneet kahteen, vaikka niin oli tarkoitus.

Ajattelin istuttaa myös ruusun juuren heti tänään, mutta kun katselin ruusupenkkiä, johon se on tarkoitus laittaa, totesin, että se vaatii niin paljon työtä, ettei siihen viitsi kaunista kevätiltaa uhrata. Niinpä laitoin juuren toistaiseksi multaämpäriin ja istahdin puutarhakeinuun keväillasta nauttimaan.

Onneksi ensi viikosta luvataan lämmintä, täytyy ryhtyä puutarhatöihin toden teolla, porkkanat ja valkosipulit voi istuttaaa heti kun saa penkit valmiiksi. Mustarastaat  ovat jo puutarhassa ahkerasti maata möyhentäneet.