Juhannuksen olin noin 80 km:n päässä, missä satoi ja ukkosti vähän väliä. Kun tulin sunnuntaina iltapäivällä kotiin ja katsoin toiveikkaana sademittariin, se oli aivan tyhjä ja kuiva. Kastelukannu esiin ja kastelemaan kukkia.
Säätiedotus lupasi sadetta, joten en vielä mennyt puutarhaa kastelemaan ja eilen tulikin sadetta sentään 13 milliä, tänäänkin on millin verran tullut sademittarin pohjalle.
Juhannuksen alla perkasin salaattipenkin vesiheinästä (syötävää tietysti sekin, mutta mautonta), nyt pitäisi viedä sahanpurua salaattien ympärille etanoiden esteeksi. Harvensin myös porkkanoita. Kun katsoin tv:stä englantilaista puutarhaohjelmaa, jossa kerrankin viljeltiin vihanneksia eikä kukkia, siinä vedettiin porkkanoille lapion kärjellä noin kymmenen sentin alue, miine porkkanat kylvettiin hajakyvönä. Täytyy ensi kesänä tehdä sama juttu, miksi kasvien pitäisi olla suorassa rivissä!
Portulakkakin on alkanut kasvaa, taitaa pitää lämmöstä ja kosteudesta, täytyy muistaa kastelu.

Kaikki puutarhaohjelmat ja -jutut käsittelee yleensä nykyään kukkia ja koristekaseveja. Minulle puutarha tuo mielleen ensimmäiseksi edelleen vielä hyötytarhan.