Vuorotellen hellettä ja sadetta. Kaikki kasvaa niin, ettei tiedä ihastelisiko vai kauhistelisi. Kasvimaa on taas perkausta vailla. Äsken raivasin hiukan salaatti- ja yrttipenkki ja löysin kuin löysinkin basikikan ja tillin taimia kaikkien rikkaruohojen keskeltä. Osa tilleista taisi kyllä joutua rikkaruohojen joukkoon, ennen kuin huomasin, mitä maassa kasvoi. 
Salaatti rehottaa, kolmas kylvö on taimella, vieläkö pitäisi neljättä kokeilla.Ensimmäisen kasvuston voisi leikata kokonaan, josko alkaisi kasvattaa taas tuoretta. 
Erityisesti lämipästä ja kosteasta kesästä on tykännyt portulakka, sitä olen syönyt aina salaatin seassa ja sitä riittää. (Tässä väliisä googlasin sitä hiukan, sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia ja omega rasvahappoja. lehtiä voi myös ryöpätä ja pakastaa ja käyttää pinaatin tavoin). Minusta hyvää sellaisenaankin. Joku valitti, ettei siitä pääse eroon kasvimaalla. katsotaan...

Ötöiden hyökkäyksistä huolimatta suurin osa parsakaaleista säilyi hengissä, kohta saa ensimmäisestä jo korjata satoa. Kesäkurpitsa kukkii, mutta ei ole vielä hdelmään kasvattanut.
Mansikoista on tullut yllättävän paljon marjoja, aivan kuin olisivat kohentneet. Muutaman marjan olen saanut amppelistakin, tosin pieniä. Mansikkasäkistäni parasta satoa ovat tuottaneet kuukausimansikat, ja kaikkein parasta satoa olen saanut pihasta karviaispensaan juurelta, missä olen antanut luonnonmansikoiden kasvaa.

Pionit kukkivat kauniista, parhammillaan oli vaaleampunaisia isoja kukkia 15 auki samaan aikaan. Yhdessä nuoremmassa  pionissa oli kolme kukkaa, kaksi muuta kasvavat vielä.

Ruusu ovat alkaneet kukkia, juuri vikatoin niiden edestä lakastuneita päivänkakkaroita, jotta näen ruusuni heti ulko-ovelta.