Kesäkurpitsa on jo tuottanut runsaasti satoa, sekä vihereitä että keltaisia olen saanut. Samoin porkkanoita syönyt, mutta perunoita en ole kunnolla edes etsinyt. Ensimmäiset spulit, jotka ehtivät nauttia kevään kosteudesta, otin ylös viime viikonvaihteessa, kun luvattiin suuria sateita.
Sateet jäiviät pieniksi, keskiviikkona tuli sentään parikymmentä milliä, onneksi ilman ukkosia ja myrskyjä. Muutama milli ennenkin aina silloin tällöin. Ainakin vielä maassa olevat sipulit näyttävät kasvaneen silmissä, kun vettä saivat. Toivottavasti perunatkin.
Salaatti on kyllä kasvanut, mutta on kumman karvasta, joten leikkasin kaikki poikki, jospa tekisivät parempaa kasvua tyvestä. Ehkä kuivuus on huonoon makuun syynä.
Talvivalkosipulitkin pitäisi nostaa, kunhan kerkiää.

Aika on mennyt marjojen kanssa.Tiistai oli taas talkoopäivä, sisar kumppaneineen oli puskissa ja minä keittiössä puuhellalla keitin marjoja kahdessa maijassa. Laämpöä riitti ja mehuja tuli. Vadelmia on tullut hyvin, joten niitä laitettiin sekä puna- että mustaherukoiden mausteeksi. Punaisille riitti hiukan mansikoitakin. Marjoja on vielä pensaissakin, katsotaan paljonko jaksan niitä poimia ja keittää. Jo tehdyt mehut taitaisivat riittää ensi talveksi.
Viime syksynä ei tullut viherherukoita juuri ollenkaan. Nyt kävin tiistaina nopeasti poimimassa "päällimmäiset" talteen myrskyn ja rankkasateen alta, sillä viherherukat ovat herkkiä varisemaan. Sainkin pari litraa, jotka käytän liköörin tekoon, laitoin jo maustumaan viinaan. Liköörinä viherherukka on parasta.