Sadetta on riittänyt, eilen taisi sataa kolmisenkymmentä milliä, tänään vain tihkuttanut silloin tällöin. Ja kasvit tykkäävät. Ruoho ja heinä ja luonnonkukat kasvavat ja kukoistavat. Luin jostakin, että koiranputki on muitla tilaa valtaava kasvi ja siltä se nätttää. Koiranputkea on joka paikka täynnä. Niinpä ohjeen mukaan leikkasin sitä pihasta, ettei se pihaa valtaisi. Mutta kun en halunnut päiväkakkaroita leikata, piti koirnaputket saksia paikoin yksitellen. Toivottavasti ehdin ennen siementämistä.
Olen nyt sateisina päivinä tehnyt tyytyväisenä sisätöitä. Kun kävin kasvimaalla, siellä odotti iloinen yllätys, parsakaalit olivat ihan kaunnita ja eheitä, vaikka yleensä tässä vaiheessa ne ovat reikäisiksi syötyjä. Onkohan ollut liian kylmää kirvoille ja muille ötököille. Peruna voi hyvin ja kasvaa nopeasti (ainakin lehdet ja varret). Valkosipulipenkkikin on perunoiden valtaama, vaikka yritin hiukan sieltä perunoita pois nyppiä. Ne kasvavat kai viime syksynä maahan jääneistä pikkuperunoista.
Vain salaatti kasvaa huonosti, mutta sentään tänään jo varovasti muutamia lehtiä taittelin syötäväksi, en aio enää ostaa. Ja portulakalle on liian kylmää, se on tuskin itänyt. Paitsi pari tainta porkkanpenkin sivussa.
Kun ennen juhannusta perkasin porkkanapenkkiä, ihmettelin oudon näköisiä taimia, joita ensin pidin rikkaurohoina, mutta sitten huomasin niiden kasvavan rivissä. Sitten muistin, että kun porkkanan siement loppuivat kylvin rivin päähän hiukan parsasalaattia. Onneksi en ehtinyt repiä sitä pois.
Ja pavutkin olivat kasvaneet hienosti kylmyydestä huolimatta. Kosteus kai auttaa.